SV

Kört bil sedan 1972?

Precis som din bil behöver hjärtat regelbunden uppmärksamhet.
Kolla din puls regelbundet.

”Det är väldigt bra att komma upp i puls – man hjälper hjärtat att arbeta”

Lady Silver

Anita är uppvuxen i en 1,5 rums lägenhet i Ektorp i Nacka kommun. Hon minns hur de när hon var barn fick täcka fönstren med tyg när tyskarna flög över på 40-talet. Träffade sin man och fick två barn. Sjuksköterska och barnmorska som på 60/70-talet var en av de första att arbeta med P-pillret när det introducerades i Sverige (en viktig del av kvinnofrigörelsen) men hon var osäker på att själv stoppa i sig p-piller och kände att två barn var alldeles tillräckligt så valde istället att sterilisera sig. Hon ville INTE ha fler barn, hon ville ju jobba! Separerade i 50 årsåldern och har sedan dess bott i en lägenhet i Stockholm.

Hon tränar och gillar att hålla sig i form och se bra ut. Har på äldre dar insett att hon gillar uppmärksamhet och det har hon verkligen fått. Anita startade ett instagramkonto för ca 6 år sen som nu har mer än 30 000 följare. Där visar hon peppiga bilder i coola kläder blandat med inspirerande träningsbilder och filmer.

The Riskgroup dansar och skrattar

Hon har den senaste tiden fått problem med höften och fick även, i samband med en rutinkontroll på vårdcentralen, reda på att hon led av hjärtsvikt. Tränar trots detta vidare i väntan på en höftoperation (kan tyvärr inte hoppa hopprep för tillfället men längtar till den dag hon kan ta upp det igen).

Under pandemin gick hon även med i dansgruppen The Riskgroup som träffades ute och dansade. Under en period var de över 30 personer som samlades varje gång men i och med striktare restriktioner så fick de splittra upp grupperna till max 7 personer. Hon är fortfarande aktiv i The Riskgroup och träffar dem varje vecka för att dansa och skratta, trots sin höftskada.

Här står det text

Här står det också text

Såhär känner du pulsen:

  • Första steget
  • Andra steget
  • Tredje steget
  • Fjärde steget

Har du oregelbunden puls?
Kontakta din vårdcentral.

Om du upptäcker en oregelbunden puls kan du vara i riskzonen för förmaksflimmer. Då ska du kontakta din vårdcentral och boka tid med en läkare för att göra fler tester.

Hitta din närmsta vårdcentral

Rubrik

Innehåll